Reisen til Sula
Reisen til Sula
Reisen til Sula
Previous slide
Next slide

Besøk den lille byen i havet!

En reise til Sula er i første rekke en naturopplevelse. Dette øyriket er Trondheims skjærgård. Med smått og stort utgjør dette øyriket 5400 holmer og skjær. Sula er den sørligste av i alt 4 bebodde fiskevær. På tre av øyene serveres det mat om sommeren.
Sula har 155 hus og 74 sjåer (sjøhus). Husene ligger tett – noe som gir et lite bypreg. På toppen står øyas stolthet – Sula fyr fra 1909. Herfra kan du se utover øyriket. Etter perioder med mye vind kan man se de mektige dønningene slå mot fallgarden som skjermer øya fra storhavet. 

Overnatting
På det meste bodde det 500 mennesker på Sula, men i dag 62. Det er fortsatt fiskere på Sula, men i dag er de fleste «heimfiskere» fisketurister som bor på de flotte overnattingsstedene Sula rorbuer og Havhotell, Bekken-huset og Sula fyrvokterbolig. I alt finnes det omkring 100 overnattingssteder på Sula.

Ferjereisen

Vi anbefaler alle besøkende å sette igjen bilen på ferjeleiet på Dyrøy som ligger nordvest på Frøya.
Herfra kan du ta hurtigbåten nr. 820 som bringer deg direkte til Sula hurtigbåtkai. Reisen tar 50 minutter og båten gjør stopp på fiskeværene Mausund og Bogøy før du kommer til Sula.

Den store ferja har nr. 825 og bruker ca 80 minutter. Den stanser ved Sula ferjekai som ligger 2,3 km fra øyas sentrum. Det er ingen transport derfra, så avtal henting med noen på Sula om du ikke vil gå. Det tar 35 – 40 minutter å gå fra Terna brygge til ferjeleiet.

Noen få avganger med begge ferjer går direkte til Sula og tar kun 20 – 40 min.

Vi anbefaler alle reisende å bruke AtBs reiseplanlegger eller ringe reiseopplysningen på tlf. 177. Enkelte avganger fra Trondheim jernbane og hurtigbåtterminal korresponderer helt ut til Sula.
 

Merk: Det er to anløpssteder på Sula:
• Sula ferjekai ligger 2 kilometer fra øyas sentrum og dette er det eneste anløpsstedet for de med bil.
• Det andre anløpsstedet er Sula hurtigbåtkai som er kun for passasjerer og gods.